Press release

Nytt kundavtal etablerar Sileons BNPL SaaS-plattform i utvecklingsländer

Sileon har tecknat ett nytt treårigt BNPL SaaS-avtal med den spanska organisationen Inclusivity. Inclusivity erbjuder demokratisk tillgång till teknik och innovation genom mikrofinanslösningar i Afrika och Latinamerika.

Inclusivitys projekt innefattar allt från mobilappar som underlättar tillgång till sjukvård och utbildning till betalning och betalplaner via Whatsup, samt digitala plattformar som gör det möjligt för små producenter att nå bredare marknader. I Peru bidrar Inclusivity exempelvis med att stödja finansiell teknik för ett kooperativ med 300 000 kvinnor. Ett annat projekt omfattar flera länder i Afrika där de arbetar med att förse tekniska och finansiella lösningar till postbranschen och mikroföretag.

Genom Sileons BNPL SaaS-teknik erbjuds Inclusivity den skalbarhet och flexibilitet som organisationen behöver för att erbjuda BNPL-produkter i alla marknader där de bidrar till ekonomisk inkludering. Det första projektet som innefattar Sileons BNPL-teknik planeras vara i drift i Mexiko mars 2024. Sileons BNPL SaaS-avtal innefattar en rörlig ersättning per transaktion, samt en fast avgift per månad.

”Genom samarbetet med Sileon blir BNPL ett innovativt verktyg för ekonomisk inkludering. Detta samarbete är inspirerat av bland annat Agenda 2030 och syftar till att utveckla nya BNPL-produkter och tjänster som främjar hopp och nya möjligheter för miljarder människor och mikroentreprenörer,” säger Antonio Sainz, vd på Inclusivity.

”Avtalet med Inclusivity visar kraften i Sileons internationella BNPL SaaS-plattform. Detta avtal och samarbete innebär möjlighet till stora transaktionsvolymer samtidigt som vi är otroligt stolta över att vår moderna BNPL SaaS-teknik bidrar till ekonomisk inkludering,” säger David Larsson, vd på Sileon.

För mer information, vänligen kontakta: 

David Larsson, VD, Sileon AB 
E-post: david.larsson@sileon.com 
Telefon: +46 725 502 306 

Om Sileon
Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ kortbaserad Buy Now Pay Later (BNPL) SaaS-funktionalitet till banker, kortutgivare och fintechs. Med Sileons BNPL-produkt kan kunder addera BNPL till sin befintliga kredit- eller betalkortsbas och driva sin B2B- eller B2C BNPL-verksamhet internt. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med en uppskattad transaktionsvolym på 680 miljarder USD globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).