Press release

OKQ8 Bank lanserar BNPL-erbjudande med Sileons teknik

OKQ8 Bank, dotterbolag till ett av Skandinaviens största drivmedelsbolag OKQ8, går live med Sileons BNPL-plattform och utökar därmed sitt betalerbjudande med fakturabetalning, samfakturering, samt delbara betalningsalternativ.

BNPL-erbjudandet har redan integrerats på ett flertal stationer med verkstad runt om i Stockholmstrakten och under 2023 väntas alla OKQ8s stationer och verkstäder i Sverige kunna erbjuda modern BNPL-funktionalitet. Genom Sileons modulära BNPL-produkt får OKQ8 Bank full kontroll över erbjudande, kundrelation, kundvillkor, samt data.

“Vi på OKQ8 Bank är mycket glada över att samarbeta med Sileon i det snabbt växande BNPL-segmentet. Behovet av delbetalningar, både vid försäljningstillfället och efter köp, fortsätter att öka markant. Med Sileons moderna BNPL-plattform och expertis kan vi framöver erbjuda BNPL och samfakturering till konsumenter i alla OKQ8-kanaler, samtidigt som vi behåller kontroll över varumärke och kundrelationer,” säger Johan Emerius, Chief Commercial Officer på OKQ8 Bank.

OKQ8 Bank drivs av OKQ8 som har verksamhet i både Sverige och Danmark. Verksamheten består av närmare 1 000 servicestationer, samt ett av marknadens starkaste företagserbjudanden, vilket inkluderar bland annat kort, försäkring och el. Antalet kundmedlemmar uppgår till cirka 1,6 miljoner för alla sex OKQ8-föreningar.

“Att lansera Sileons skalbara BNPL-teknik hos den strategiskt viktiga kunden OKQ8 Bank är ett stort kliv framåt i vår expansionsresa. OKQ8 Bank har potential att bli vår största kund hitintills och vi ser fram emot att stödja dem med BNPL-funktionalitet,” säger David Larsson, VD på Sileon.

För mer information, vänligen kontakta: 

David Larsson, VD, Sileon AB 
E-post: david.larsson@sileon.com 
Telefon: +46 725 502 306 

Tomas Bromander, CSPO, Sileon AB
E-post: tomas.bromander@sileon.com
Telefon: +46 708 559 925

Om Sileon 

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Sileons BNPL-lösning integreras i kundens miljö och drivs under kundens varumärke, vilket till skillnad från konventionella BNPL-lösningar möjliggör att kunden själv kan tillhandahålla BNPL utan att vara beroende av tredje part. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med ett uppskattat transaktionsvärde om 680 miljarder dollar globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.