Press release

Paynovas kreditlösning erbjuds i PayPals plattform Braintree Direct

Paynova och PayPal har tecknat avtal om att erbjuda Paynovas kreditlösning i PayPals betalplattform Braintree Direct.

Paynova och PayPal ingår avtal om att erbjuda kreditbetalmedel, som faktura och delbetalning, i PayPal’s produkt Braintree Direct, dvs deras betalplattform för handels- såväl som tjänstesektorn. Avtalet omfattar EU och Norge och initial lansering sker i Sverige.

 

Samarbetet är strategiskt viktigt för båda parter då kreditbetalmedel är en väsentlig del i den helhetsleverans som handlare efterfrågar kring betalningar. För bästa funktionalitet och kundnytta har lösningen byggts och integrerats i nära samarbete mellan företagen och kan nu enkelt aktiveras av nya såväl som befintliga handlare som är integrerade i Braintree Direct.

 

“Jag är mycket stolt över förtroendet att erbjuda vår kreditlösning i PayPals produkt Braintree Direct. Vi ser med tillförsikt och spänning på att bidra med ytterligare värde för PayPals och Braintrees handlare och slutkunder,” säger Daniel Ekberger, VD Paynova.

 

”Hos PayPal sker ständig innovation av vårt erbjudande i syfte att förbättra köpupplevelsen för konsumenten,” säger Jonas Breding, Nordenchef PayPal. ”Detta partnerskap gör det möjligt för våra handlare att nu erbjuda branschledande och flexibla ”Pay Later”-alternativ till konsumenter inom Europa. Vi ser fram emot ett nära samarbete med Paynova för att lansera det gemensamma erbjudandet i Braintree Direct redan nu Q2 2020.”

 

————————————————————————————————

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA

 

Daniel Ekberger, VD, Paynova AB
daniel.ekberger@paynova.com, Telefon: +46 (0)70-882 07 66

 

David Larsson, CCO, Paynova AB
david.larsson@paynova.com, Telefon: +46 (0)72-550 23 06

 

 

OM PAYNOVA

Paynovas skapar marknadens mest moderna kreditlösningar för olika konsumentflöden. Dessa paketeras utifrån den nyutvecklade kreditplattform Elastq. för fintech-bolag såsom betalplattformar, finansiella institut och neobanker. Paynova är ett av Finansinspektionen godkänt betalningsinstitut och är noterat på NGM Equity sedan februari 2004.

 

Mer information finns på www.paynova.com samt http://elastq.com

 

Denna information är sådan som Paynova AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 20 mars 2020 kl. 10.45 CET.