Press release

Sileon ingår partnerskap med Provenir

För att stärka och komplettera befintlig BNPL SaaS-plattform, tecknar Sileon avtal med Provenir, det ledande bolaget inom riskbedömning.

Samarbetet med Provenir är strategiskt och är Sileons första avtal med leverantör av funktionalitet inom området Solutions. Detta ger Sileon möjlighet att erbjuda internationella funktionalitetsmoduler för Risk assessment, Fraud, KYC/ID validation, Decisioning, och AML/PEP. Funktionaliteten kommer lanseras stegvis under 2023.

Avtalet innebär att Sileon integrerar Provenirs tjänster för bästa funktionalitet tillsammans med Sileons BNPL-plattform. Sileons kunder får därmed tillgång till en internationell BNPL-plattform inklusive riskbedömning. Allt blir tillgängligt för kunden i en och samma integration med Sileon. Detta innebär att kortutgivare nu kan erbjuda BNPL till deras befintliga debitkort på endast 6-8 veckor med hjälp av Sileons BNPL SaaS teknologi. 

”Vi är mycket glada över partnerskapet med Provenir. Detta breddar vårt erbjudande och möjliggör ytterligare BNPL-funktionalitet för våra kunder, vilket i sin tur ökar flexibiliteten och skalbarheten,” säger David Larsson, vd på Sileon. 

Provenir är ett ledande internationellt techbolag som erbjuder data och riskbeslutsprocesser genom identitet, kredit och bedrägeri. Med sin AI-drivna Risk Decisioning Platform hjälper de fintechs och andra leverantörer av finansiella tjänster med smartare beslutsflöden och utökad flexibilitet.  

För mer information, vänligen kontakta: 

Bahareh Zand, CPO, Sileon AB
E-post: bahareh.zand@sileon.com 
Telefon: +46 700 902 873

David Larsson, VD, Sileon AB 
E-post: david.larsson@sileon.com 
Telefon: +46 725 502 306 

Om Sileon 

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Sileons BNPL-lösning integreras i kundens miljö och drivs under kundens varumärke, vilket till skillnad från konventionella BNPL-lösningar möjliggör att kunden själv kan tillhandahålla BNPL utan att vara beroende av tredje part. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med ett uppskattat transaktionsvärde om 680 miljarder dollar globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.