Press release

Sileon lanserar BNPL-funktionalitetsmodul tidigare än planerat

Som ett tillägg till BNPL SaaS-plattformen som lanserades i början av 2023, har Sileon nu lanserat sin första kompletterande funktionalitetsmodul – riskbedömning.

Riskbedömningsmodulen lanseras i samarbete med Provenir, ett ledande internationellt teknikföretag som erbjuder data och riskbeslutsprocesser genom identitet, kredit och bedrägeri.

Som ett resultat av samarbetet med Provenir kan banker och kortutgivare med Sileons BNPL SaaS-teknik numera erbjuda BNPL till sina befintliga betalkort inom loppet av några veckor.

Riskbedömningsmodulen innehåller följande:

  • Decisioning
  • Credit check
  • Fraud
  • KYC/ID validation
  • AML/PEP

“Att lansera den viktiga riskbedömningmodulen före utsatt datum påvisar vårt starka engagemang för att uppfylla kundernas behov av förenklad och flexibel kortbaserad BNPL. Samarbetet med Provenir kommer att ge Sileons kunder tillgång till en komplett internationell BNPL SaaS-plattform genom en enkel integration,” säger Bahareh Zand, CPO på Sileon.

Sileons BNPL SaaS-plattform och funktionalitetsmoduler förklarat

Sileons SaaS-plattform fungerar som ett centralt banksystem för BNPL som tillhandahåller alla nödvändigheter för att snabbt gå live med ett kortbaserat BNPL-erbjudande anpassat för marknaden och slutanvändarens behov.

Funktionalitetsmodulerna verkar å andra sidan som extra funktionalitet till plattformen med huvudsyftet att förenkla och förkorta tid till marknad, samt öka flexibiliteten, oavsett om fokus ligger på B2B eller B2C.

För mer information, vänligen kontakta:

Bahareh Zand, CPO, Sileon AB
E-post: bahareh.zand@sileon.com
Telefon: +46 700 902 873

David Larsson, VD, Sileon AB
E-post: david.larsson@sileon.com
Telefon: +46 725 502 306

Om Sileon

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ kortbaserad Buy Now Pay Later (BNPL) SaaS-funktionalitet till banker, kortutgivare och fintechs. Med Sileons BNPL-produkt kan kunder addera BNPL till sin befintliga kredit- eller betalkortsbas och driva sin B2B- eller B2C BNPL-verksamhet internt. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med en uppskattad transaktionsvolym på 680 miljarder USD globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.