Press release

SJ erbjuder nu dynamisk valutakonvertering (DCC) via Paynova

SJ erbjuder nu sina internationella kunder att genomföra kortbetalning i sin egen lokala valuta genom Paynovas tjänst DCC.

”De växlingsavgifter som tidigare tagits ut av kortnätverken och kortutgivaren tillfaller nu bland annat SJ vilket påverkar deras affärsmarginal utan att de behöver ta någon valutarisk”, säger Daniel Ekberger
DCC ger E-handlaren möjlighet att erbjuda sina internationella kunder, med kort utställda av MasterCard och Visa, att betala i sin egen lokala valuta. Kunden väljer således själv i vilken valuta som köpet ska genomföras och undviker därmed att extra växlingsavgifter påförs i efterhand.
”Det är viktigt för SJ att erbjuda sina internationella kunder möjligheten att betala resan i sin egen lokala valuta. Denna utökade service ger våra kunder ännu bättre kundupplevelse och en transparant bild av slutpriset. Detta är en bekräftelse på Paynovas förmåga att tillföra SJ och våra kunder nya tjänster som ökar kundvärdet”, säger Thomas Mann, Chef Bokning och Betalning på SJ.
————————————————————————————————
FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA
Daniel Ekberger, VD Paynova AB
Telefon: 0708 – 820 766
OM PAYNOVA
Paynova erbjuder betalningslösningar online för handlare med krav på integrerade helhetslösningar likväl för de som efterfrågar paketerade standardprodukter. Paynovas mål är att avlägsna alla barriärer som står mellan handlaren, handlarens kund och ett lyckat köp. Paynova grundades 2001 och har idag en av Nordens mest kompletta infrastrukturer för kortbetalningar, direktbanksbetalningar, faktura och digitala plånböcker. Paynova är ett av Finansinspektionen godkänt betalningsinstitut och är noterat på NGM Equity sedan februari 2004.
Mer information finns på www.paynova.com.