Press release

Upgrit, första handlaren att använda Paynovas kreditlösning genom PayPals Braintree Direct

Upgrit.

se är första e-handlaren ut på PayPals betalplattform Braintree Direct med Paynovas kreditlösning. Upgrit får genom PayPals och Paynovas samarbete en komplett checkout där handlaren själv, tillskillnad mot i andra dominerande checkouter, kan välja betalmedel utifrån marknad och konsumentefterfrågan.

Upgrit får enkelt och smidigt tillgång till Paynovas kreditlösning genom integration av Braintrees API:er i e-handelsplattformen Wikinggruppen. Denna integration innebär att även andra e-handlare på samma plattform enkelt kan få tillgång till Braintree Direct och därmed Paynovas kreditlösning. Upgrit byter nuvarande leverantör till PayPals och Paynovas gemensamma lösning under juni 2020.

Paynovas och PayPals samarbete är strategiskt då kreditbetalmedel är en väsentlig del i den helhetsleverans som handlare efterfrågar kring betalningar. För bästa funktionalitet och kundnytta har lösningen byggts och integrerats i nära samarbete mellan bolagen och kan nu enkelt aktiveras av nya såväl som befintliga handlare som är integrerade i Braintree Direct.

 

Upgrit är en snabbt växande e-handelsaktör med gedigen bakgrund inom kost, hälsa, träning och funktionsmedicin. Upgrits idé är att erbjuda marknadens mest potenta kosttillskott online.

 

– “Det gemensamma erbjudandet från PayPal och Paynova är riktigt starkt och ligger i yttersta framkant gällande flexibilitet och enkelhet för våra kunder. Möjligheten till ett stort utbud av betalmetoder och ett attraktivt pris gjorde lösningen till ett enkelt val i vår fortsatta expansion.” säger Willhelm Nordenfelt, VD Upgrit.

 

– “Det känns spännande att få vara med på Uprits tillväxtresa samtidigt som PayPals och Paynovas gemensamma lösning nu tillgängliggörs för andra handlare på Wikinggruppens e-handelsplattform”, säger Daniel Ekberger, VD Paynova.

 

————————————————————————————————

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION, KONTAKTA

 

Daniel Ekberger, VD, Paynova AB
daniel.ekberger@paynova.com, Telefon: +46 (0)70-882 07 66

 

David Larsson, CCO, Paynova AB
david.larsson@paynova.com, Telefon: +46 (0)72-550 23 06

 

 

OM PAYNOVA

Paynovas skapar marknadens mest moderna kreditlösningar för olika konsumentflöden. Dessa paketeras utifrån den nyutvecklade kreditplattform Elastq. för fintech-bolag såsom betalplattformar, finansiella institut och neobanker. Paynova är ett av Finansinspektionen godkänt betalningsinstitut och är noterat på NGM Equity sedan februari 2004.

 

Mer information finns på www.paynova.com samt http://elastq.com

 

Informationen lämnades för offentliggörande den 25 mars 2020 kl. 07.30 CET.