Press release

Visa investerar ytterligare i Sileons BNPL SaaS plattform

I tillägg till investeringen om USD 1,7 miljoner som kommunicerades den 30 mars 2022, investerar nu Visa ytterligare USD 1 miljon i Sileon för att accelerera utvecklingen av lösningsmoduler till Sileons befintliga BNPL SaaS plattform. Denna utveckling och dess motsvarande investering kommer att genomföras under 2023.

Marknaden för BNPL fortsätter att växa både i Norden och globalt. Genom samarbetet med Sileon kan Visa stärka banker och finansiella institutioner med teknologi för BNPL, och ge dem möjlighet att bygga ett eget flexibelt BNPL-erbjudande anpassat efter kundernas behov. Plattformen är inte begränsad till korttransaktioner utan gör det möjligt att erbjuda BNPL-funktionalitet oavsett betalsätt.

Visa kommer att introducera Sileons BNPL SaaS plattform till kortutgivare och andra finansiella institutioner som avtalar om plattformen direkt med Sileon. Sileon kommer parallellt i egen regi att marknadsföra och sälja plattformen på den växande internationella BNPL-marknaden.

“Vi delar synen med Visa om att banker och finansiella institutioners efterfrågan av BNPL-funktionalitet ökar. För att förenkla och leverera på kundernas förväntan stärker vi vår BNPL SaaS plattform med ytterligare valbara moduler under 2023. Vi värdesätter vårt strategiska samarbete med Visa som möjliggör att ännu fler banker och finansiella institut kan lansera BNPL snabbt, säkert och modernt”, säger David Larsson, VD på Sileon.

“Visa har varit en ledande aktör inom betalningar och innovation ända sedan företaget bildades på 50-talet och vi arbetar ständigt med att finna nya smarta betalningslösningar. Vi utvecklar BNPL-erbjudandet för att möta den efterfrågan som konsumenter och företag har och samarbetet med Sileon syftar till att få fram flexibla kreditlösningar till kunder och partners”, säger Philip Konopik, chef för Visa i Norden och Baltikum.

För mer information, vänligen kontakta:

David Larsson, VD, Sileon AB

E-post: david.larsson@sileon.com

Telefon: +46 725 502 306

Informationen är sådan information som Sileon AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning och lagen om värdepappersmarknaden. Informationen lämnades, genom kontaktpersonernas försorg, för offentliggörande den 19 december 2022 kl. 08.10 CET.

Om Sileon

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ SaaS-baserad Buy Now Pay Later (BNPL) funktionalitet till banker, långivare och fintechs. Sileons BNPL-lösning integreras i kundens miljö och drivs under kundens varumärke, vilket till skillnad från konventionella BNPL-lösningar möjliggör att kunden själv kan tillhandahålla BNPL utan att vara beroende av tredje part. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med ett uppskattat transaktionsvärde om 680 miljarder dollar globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 50 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Erik Penser Bank.