Press release

Sileon ingår avtal med mexikanska banken Bankaool

Den ledande digitala banken Bankaool har tecknat ett treårigt avtal om att inkludera Sileons Card-linked BNPL till sitt utbud av finansiella produkter. Partnerskapet är en milstolpe och etablerar nu Sileons  Card-linked BNPL även på den mexikanska marknaden. Lanseringen av Sileons Card-linked BNPL på Bankaools kort är planerad till juli i år.

Bankaool har som mål att genom digital innovation nå 2 miljoner kontoinnehavare 2024 och därigenom främja finansiell inkludering inom den mexikanska banksektorn. Sileons moderna Card-linked BNPL stärker nu ytterligare Bankaool digitala erbjudande.

“Vi är mycket entusiastiska över partnerskapet med Sileon. Sileons BNPL-plattform möjliggör för oss att erbjuda våra kunder ökad betalningsflexibilitet genom BNPL på våra kort. Integrationen av Sileons teknologi i Bankaools erbjudande är i linje med vår ambition att leverera innovativa och tillgängliga finansiella tjänster. Partnerskapet är en viktig del i vår strategi att främja den andel av befolkningen i Mexiko som hitintills varit digitalt underbetjänta.” säger Moises Chaves, VD för Bankaool och representant för majoritetsägaren.

“Jag är stolt över att Mexikos ledande digitala bank har valt att samarbeta med oss på Sileon. Att Sileon nu etablerar sig även på den mexikanska marknaden är en milstolpe. Vi på Sileon kommer att göra vårt yttersta för ett framgångsrikt partnerskap. Givet potentialen i Bankaools erbjudande och deras stora kundbas, kan transaktionsvolymerna förväntas öka över tid,” säger David Larsson.”, VD för Sileon.

Om Bankaool

Bankaool är Mexikos ledande digitala bank och erbjuder ett brett utbud av finansiella tjänster och produkter till konsumenter och företag. Med fokus på tillgänglighet och kundservice åtar sig Bankaool att leverera finansiella lösningar som möter sina kunders behov av digitala finansiella tjänster.

https://www.bankaool.com/

Om Sileon

Sileon AB (publ) är ett globalt fintech-bolag som erbjuder en innovativ kortbaserad Buy Now Pay Later (BNPL) SaaS-funktionalitet till banker, kortutgivare och fintechs. Med Sileons Card-linked BNPL kan kunder addera BNPL till sin befintliga kredit- eller betalkortsbas och driva sin B2B- eller B2C BNPL-verksamhet internt. Sileon verkar på en snabbväxande internationell marknad med en uppskattad transaktionsvolym på 680 miljarder USD globalt år 2025. Sileon är noterade på Nasdaq First North Growth Market och har cirka 40 anställda på sitt huvudkontor i Stockholm. Bolagets Certified Adviser är Carnegie Investment Bank AB (publ).

www.sileon.com

For mer information, vänligen kontakta:

David Larsson, VD, Sileon AB
E-post: david.larsson@sileon.com
Telefon: +46 725 502 306